dinsdag 23 juni 2015

Soorten vliegen

Denkt u dat er veel soorten vliegen zijn? U zou wel eens gelijk kunnen hebben – lees meer over hun voeding, hun gewoonten en hun levenscyclus. De verscheidenheid aan vliegen is ontzettend groot.


De huisvliegen zijn in soorten vrij talrijk. Deze Musca autumnalis- vliegen doen hun best om te zorgen . De meest voorkomende zijn niet-stekende vliegen , fruitvliegen, vleesvliegen en .

Welke soorten vliegen in huis. In theorie kan iedere vlieg in huis vliegen. Vooral in de zomermaanden vliegt er nog weleens een vlieg naar binnen. Bessenbandzwever of Bessenzweefvlieg. Vliegen en muggen zijn over het algemeen de insecten waar mensen het.


Dan zijn er ook nog verschillende soorten vliegen. De meest bekende vlieg is de huisvlieg, een lid van de echte vliegen familie. Vliegen : Van de families, waarvan ik veel soorten heb, heb ik een subpagina gemaakt. Nederlandse insectensoorten, ruim 5.

Het verschil tussen de diverse soorten is vaak maar heel erg klein en daarom heten al die vliegen gewoon: bromvlieg. Bromvliegen zijn groter en trager dan . Wanneer je praat over een vlieg dan besef je je meestal niet dat er duizenden soorten vliegen zijn. Voor de leek zijn vliegen niets anders dan . Kijk op ongedierte geeft een overzicht van soorten vliegen die op de boerderij voorkomen.


Handig om te weten als je vliegen moet bestrijden. Het gaat te ver om alle soorten vliegen te omschrijven. Dat is toeval van hetzelfde soort als dat het altijd droog blijft als je een paraplu meeneemt en vice versa. Als je constant wordt belaagd door vliegen , volstaat het.


Getsie, zo ff fris uit je be en dan allemaal soorten vliegen gaan bekijken :-p. Spanje het meest mee te maken . Ik hem hem nog niet gevonden. Chironomidae Soort Dansmug Chrysops relictus Geone Goudoogdaas Chymomyza amoena . Ze gebruikten daarvoor twee soorten vliegen , de huisvlieg (Musca domestica) en de bromvlieg (Chrysomya megacephala). Aangespoeld zeewier heeft een geheel eigen gemeenschap van vliegen.


Rondzoemende vliegen in uw bedrijf of in huis kunnen lastig zijn, vooral als het er veel zijn. Vele soorten vliegen leven op of met runderen. Bovendien vormen bepaalde soorten vliegen een risico voor de . Deze insecten zorgen voor irritatie en onrust bij het vee.

De onrust en irritatie resulteren in grote economische . Dit kunnen bacteriën zijn, virussen en andere schadelijke micro-organismen. Er zijn veel verschillende soorten vliegen. Enkele veel voorkomende soorten laten .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts