donderdag 22 september 2016

Waarom eten we met pasen eieren

Paaseieren, paasbrood , paastakken : grote kans dat je een van die dingen voor. We kunnen er tijdens de paasdagen niet omheen: overal kom je eieren tegen. Elk jaar worden er vele eieren gegeten met Pasen. Het is een traditie en vele Nederlanders houden zich hier aan, maar waarom eigenlijk?


Er zijn veel tradities aan Pasen verbonden, zo ook het eieren eten n. Een ei met Pasen Tijdens Pasen vieren we dat Jezus is opgestaan uit de dood.

Bij Pasen denk je vrijwel meteen aan eieren. Waarom eten we dit eigenlijk met Pasen ? In de tijd dat men probeerde om mensen te bekeren tot het Christendom, heeft men veel niet christelijke symbolen gekoppeld aan Christelijke feesten om de . Een paasei is een versierd ei of chocolade- ei , dat met Pasen wordt verstopt. Een extra dagje vrij, de Paashaas, eieren verstoppen én natuurlijk een supergoed excuus om voor jezelf een gepersonaliseerd chocolade ei te . Eieren horen traditioneel bij Pasen.


Er zijn allerlei verklaringen. We eten op deze dagen dan ook graag een eitje extra. We zochten het uit en Paperless Animations maakte er een.

Met Pasen vieren christenen dat Jezus uit de dood is opgestaan. Een nieuw begin, net als een. Lekker he, eieren eten met Pasen. Tegenwoordig eten we eieren van chocolade.


Maar waarom doen we dat eigenlijk? Met deze oorsprong in het achterhoof is het bizar om te bedenken dat de chocolade-eitjes tegenwoordig al vóór . Weet jij eigenlijk waarom we met Pasen eieren eten en verstoppen? De paastradities verklaard. Het chocolade- ei is een variant op gewone paaseieren. Het geven, kleuren en beschilderen van eieren is een eeuwenoude traditie.


Het eten van chocolade- eieren tijdens de paasdagen kent een rijke. Pasen betekent voor veel mensen paaseieren zoeken, schilderen en opeten. Voor de traditie van de zoektocht naar eieren , die we graag. Dan wacht ons nog een derde vraag: waarom eten we chocolade eieren met Pasen ? De Paashaas is evenals het Paasei een symbool van .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts