vrijdag 23 september 2016

Dikke fractie

Dikke fractie is vaste mest dat bestaat uit koek na . Kenmerkend is dat het organische materiaal en het fosfaat zich ophopen in de dikke fractie. De dikke fractie wordt meestal afgevoerd naar een compostering, . De dunne fractie heeft mestcode 1 hiervan zijn de forfaitaire gehaltes kilo stikstof en kilo fosfaat per ton. De stikstof en fosfaat die met drijfmest de scheider ingaat, wordt volledig teruggevonden in de dunne en dikke fractie.


Dit wijst op lage stikstofverliezen bij het.

Zowel varkens- als rundveehouders kunnen hun mestbalans beter doen kloppen door de mest te scheiden in een dunne en een dikke fractie. Biobedding komt meer en meer voor in Nederland . Lees hier hoe u uw dikke fractie mest het beste kunt verwerken. Mest scheiden dikke fractie decanter centrifuge machine van vugt verberne. Moet u mest afzetten op basis van stikstof? Dan zet u met dikke fractie onbedoeld veel fosfaat af.


Het is dan de vraag of mest scheiden voor uw . Mestscheiden is duur en kan . De ene ondernemer gebruikt de dikke fractie als strooisel voor de ligboxen en de ander wil mest scheiden om de mest te kunnen afzetten.

Zo kunt u als landbouwer uw bedrijfseigen ruwe mest zelf fysiek scheiden op uw bedrijf in dunne fractie en dikke fractie , zonder hygiënisatie. Zowel de dunne als de dikke fractie = TYPE meststof. Aanvraag tot TYPE meststof . Deze grote opkomst toont de interesse in de scheiding van mest in een dunne en dikke fractie en de vraag naar informatie over hoe de dikke . Wanneer u mest moet afvoeren op basis van fosfaat . In deze vaste deeltjes zit de fosfaat van de mest. Door uw varkensmest te scheiden, krijgt u dikke fractie met een keer zo hoog fosfaatgehalte.


Hierdoor hoeft u veel minder kuubs af te voeren, waarmee u veel. Digestaat van co-vergiste mest. Inpassen in het bemestingsplan. Dat concluderen het Louis Bolk Instituut en het . Maar vooral voordeel als er eigen grond is!


Voor de afvoer van dikke fractie na het scheiden van drijfmest van varkens en runderen is vanaf oktober een onafhankelijke monsternemer . Vloeibaar digestaat en dunne fractie na scheiding worden veelvuldig toegepast op Vlaamse landbouwgrond. Voorbeeld vergisting meer waarde uit biomassa meer waarde uit biomassa. Energie van ( dikke ) fractie mest, mineralen naar waardevolle eindproducten!


Melkveehouders met diepstrooisel boxen hebben de keuze uit verschillende materialen: stro (kort of lang), zan biobedding of dikke fractie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts