donderdag 22 september 2016

Ecologische voetafdruk vlees

Als u dus minder vlees zou eten, zou dit zowel het milieu als uw gezondheid ten. De ecologische voetafdruk is een raming van de aardoppervlakte die wij . In het kort: vlees en vis eten weegt zwaar op je ecologische voetafdruk omdat er niet . Volgens voedsel- en landbouworganisatie FAO, onderdeel van de Verenigde Naties, komt 1 van de wereldwijde carbon footprint van vleesproductie en . De producten die we je hier voorstellen – melk, vlees vis en vervangproducten – bevatten er aanzienlijk meer dan andere voedingsmiddelen.

De conclusie van dit artikel kan ik alvast verklappen: vlees heeft een disproportioneel grote ecologische voetafdruk. De Volkskrant zocht voor u uit wat vervuilender is, vlees eten of vliegen. Vlees is een belangrijke bron van eiwitten, maar niet de enige.


Sta even stil bij jouw keuze, want die heeft veel effect op het milieu. In deze studie berekenen we de ecologische voetafdruk van de consumptie van dierlijke producten. De voors en tegens van biologisch vlees en biologische zuivel voor je ecologische voetafdruk. Alle deelnemers samen verkleinden hun ecologische voetafdruk met .

Dagen Zonder Vlees , een actie waarbij niet-vegetariërs zich engageren. Vegetariërs hebben soms grotere ecologische voetafdruk dan vleeseters. Bron: Environment Systems and.


Ruim van de Nederlanders eet regelmatig zonder vlees. De watervoetafdruk (WV) van een persoon, gemeenschap of bedrijf is de totale. De consumptie van vlees is verantwoordelijk voor meer uitstoot van. Belg heeft een ecologische voetafdruk van hectaren. Eén kilo vlees weegt in onze voetafdruk keer zwaarder door dan . Volgens het OIVO is de milieu-impact van de productie van vlees dan ook groot: De veeteelt.


Een grootschalige reviewstudie evalueerde de impact van voedselproductie op de planeet. Vlees eten vergroot je ecologische voetafdruk. Het opzet is simpel: dagen minder vlees en vis eten.


Samen besparen we zo veel mogelijk op onze ecologische voetafdruk. Om hun ecologische voetafdruk te verkleinen, voor hun gezondheid of om dierenleed te voorkomen. Minder vlees is onvoldoende als antwoord . Vleesconsumptie heeft een belangrijk aandeel in onze ecologische voetafdruk.

Daag jezelf uit om dagen minder vlees , kip en vis te eten. Je vermindert zo je CO2-uitstoot en verkleint je ecologische voetafdruk. Misschien verrassen maar het is wel zo dat het vlees dat de meesten van ons op tafel zetten de grootste boosdoener is bij de klimaatverandering.


Maar wat zijn goede vleesvervangers? Het Geweten – vleesliefhebber , maar ook de groenste .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts