donderdag 11 januari 2018

Geluid houtworm

U neemt vaag knagende geluiden waar in het houtwerk in huis. Eerder schreven we al over verschillende soorten Boktorren en hoe u deze kunt herkennen. Hoor jij steeds vaker een knagend geluid ? Dan duidt dit mogelijk op de aanwezigheid van houtworm in je hout. Houtworm is een verzamelnaam voor .

Negeer dit boktor geluid niet , maar laat zo snel mogelijk boktor bestrijden. Boktor geluid klinkt als een borend geluid. Kun je houtwormen horen knagen?


U herkent houtworm ook aan kleine hoopjes zaagsel onder houten constructies en ronde gaatjes in houten. Hoort u meer een kloppend dan knagend geluid ? Je denkt wellicht dat houtworm geen geluid maakt, maar niets is minder waar. Dat lijkt vreem wormen en maden maken immers ook geen geluid , maar is .

Ze maken een tikken geluid doordat ze met hun harde kop schuren en tikken tegen het hout. Het geluid van de boktor hoor je het meest in de zomer. Erger dan houtwormen zijn echter de boktorren.


De ene site zegt, gewoon laten doen, houtworm verdwijnt vaak vanzelf. Het is zo dat de grote klopkever een kloppend geluid maakt, maar . Info over de leefwijze van de grote houtworm en over de bestrijding ervan, zodat. Juist dan is het de beruchte houtworm die grondige vernielingen kan.


In hard droog hout, maakt dat een duidelijk hoorbaar tikkend geluid , dat . De larven van de houtworm en de boktor hebben nog wel enkele . Boktorren maken een knagend geluid , maar houtwormen maken geen geluid. Als je dus een geluid hoort, dan zal het altijd een boktor zijn en geen houtworm. We horen geen getrippel van pootjes zoals bij muisen, en het geluid is altijd. Acoustic Emission – sensor.


Een andere kever waarvan de larven houtwormen zijn, en bijvoorbeeld. Met de spray tegen houtworm van HG bestrijdt u effectief houtworm , huisboktor en spinthoutkever en het middel biedt ook bescherming voor een lange periode.

Dit kan duiden op een houtworm of larve van een boktor. Vooral in de zomer kunt u de houtworm bijna letterlijk door de houten constructie knagen. Een kloppen knagend geluid hoort u dan soms. Van deze insecten, vaak ook houtwormen genoem kunnen enkele soorten het hout ernstig.


Als u gaatjes waarneemt in hout, zaagsel op de grond ziet of een knagend geluid hoort, dan is er een kans dat u houtworm in huis heeft. Dit is vooral hoorbaar op warme dagen. Weet u niet zeker of het .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts