woensdag 10 januari 2018

Enting paard

Tegen welke aandoeningen kun je een paard beschermen? De basisenting bestaat uit een dubbele enting van het vaccin tegen influenza (griep). Verschillende vaccinaties.


Deze inenting wordt minimaal en maximaal dagen later door. Na de vaccinatie mag u nog dagen geen wedstrijd met het paard starten.

We zien in praktijk dat paarden de dag na de enting soms hangerig kunnen zijn. Uw paard is dan immuun voor die ziekte, soms wel levenslang. De eerste enting kan vanaf een leeftijd van maanden worden gegeven. Door uw paard of pony te vaccineren, voorkomt u problemen in de toekomst. Door de vaccinatie of inenting is het paard beschermd tegen besmettelijke ziekten.


Als je wilt rijden op de dag van de enting of de dag erna, is het verstandig rustig aan te doen. Paarden kunnen soms wat hangerig zijn en de weerstand van het .

Veel paarden in Nederland krijgen jaarlijks een vaccinatie. Er gaan echter steeds meer geluiden op dat dit overdreven is, en zelfs onwenselijk. Het doel van vaccinaties bij paarden is het voorkomen van ernstige ziekten, die.


Om de bijwerkingen van een enting te minimaliseren, is het volgende aan te . Deze vaccins zijn tegenwoordig zo veilig dat de paarden er nauwelijks bijwerkingen van ondervinden. Het is daarom ook niet nodig het paard na de enting. En hoe kan een paard reageren op entingen ? Hebben de meeste paarden nergens last van, of voelen veel paarden zich iets minder fit na de . Paarden zijn wel sterker gevoelig voor tetanus en vroegtijdig aan tetanus dood moeten gaan is dermate naar, dat we heel blij zijn, dat hier een goede enting.


Waarom moet ik mijn paard of pony inenten tegen influenza, tetanus, rhinopneumonie en schimmel? Het gaat om de jaarlijkse influenza enting. Ik wil graag mijn paard laten enten omdat het al meer dan een jaar geleden.


DA en de kosten van de enting zelf. Met het inspuiten van deze vloeistof willen we het lichaam van het paard. De antistoffen van het Influenza virus zijn ongeveer jaar werkzaam na de enting.

Een goede bescherming tegen ziektes als tetanus (klem) en influenza ( paardengriep) is erg belangrijk voor uw paard en veulen. Daarom is het verstandig om . Het paard kan door vaccinatie beschermd worden tegen een aantal ziektes. De tetanus-vaccinatie begint ook met een dubbele enting net als bij de . Iedere (wedstrijd)ruiter is – als het goed is – op de hoogte van de plicht dat het paspoort te allen tijde bij het paard dient te zijn.


Rij op de dag van de enting rustig, zodat u dit nooit versterkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts