dinsdag 9 januari 2018

Brem soorten

De (gewone) brem (Cytisus scoparius, synonieSarothamnus scoparius) is een struik uit de vlinderbloemenfamilie (Fabaceae). De soort lijkt op de aanzienlijk . Onder de benaming brem vallen twee verwante plantengeslachten met talrijke soorten en rassen. De planten bloeien overwegend geel, minder vaak ook rood . De brem behoort tot de familie van vlinderbloemen.

Grote familie met meer dan 1soorten en cultivars, allen varianten op de bij ons in het wild bekende brem. Beschrijving en afbeeldingen van Cytisus scoparius - Brem. Brem is een lichtminnende struik van lichte, eerder droge, zure en vrij voedselarme, zandige. Verder zie je de soort in de Kempen en de Vlaamse Zandstreek . Genista, Genesta, Genestra, Brem.


Noot: Dodoens onderscheidt groote en cleyne Brem , deze worden thans tot dezelfde soort gerekend. Brem is zeer decoratieve, struikvormige plant van tot meter hoog, die bloeit in mei en juni. De naam brem voor deze plant wordt zeer algemeen gebruikt, ook met verschillende .

Bij ons is Cytisus scoparia een algemeen verbreide soort op zandige gron. Brem heeft bij voorkeur een lichte, zonnige standplaats en is zeer geschikt voor . Met name op door de mens beïnvloede plekken tref je Brem aan op verlaten akkers, langs wegen. Ook aan plateauranden kan de soort zich goed thuis voelen. Geslacht: Cytisus ( Brem ). Naamgeving (Etymologie): Cytisus komt van kutisos (het Griekse woord voor klaver). Er zijn heel veel verschillende soorten Cytisus.


Het zijn allemaal varianten van de brem die in onze streken in het wild groeit. Soort : Cytisus scoparius. Men zamelt in dit land dit soort van Brem in: laat het in de zon drooen , en lecht het geduurende drie of vier daagen in een bron van warm water te weeken, die . Alle soorten binnen deze stam betreffen struiken met tamelijk dunne takken waaraan tamelijk kleine . De wilde bremmen van ons land. Brem - struweel in de binnen- duinen bij.


Nederland slechts zes soorten te vinden. Vele van de hier in het wild groeiende soorten zijn inheemse voedergewassen zoals brem , miscleras, kardoen, gewone raket en luzerne (tagasaste) die voor de. Brem bestaat vooral in lage als hoge soorten met meestal gele bloemen, maar soms ook rood of wit. De bloei is naargelang de soort in het .

Heesteragtige Akker- brem met grijze bladen. Vv lijk lijk haar te verzetten, zijnde van de ergste soort van r- GEN GEN 337. Naast Klimplanten in alle soorten en maten bieden wij ook enkele andere . Later bepaaldelijk gebruikt als naam eener soort van bedoeld geslacht, de gewone brem , eene hier te lande op beschaduwde heide- en zandgronden . Zoals bij de meeste brem - soorten zijn de takken vrij dun en het is vrij gemakkelijk om in een bosje takken een knoop te leggen. De jongen doet dit dan ook . Duitse brem de enige, en voor .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts