dinsdag 25 juli 2017

Voeding alpaca

Ze gebruiken hun voedsel efficiënter dan herkauwers en kunnen daardoor met aanmerkelijk minder toe dan . Uit zeer sobere voeding kunnen voldoende voedingsstoffen gehaald worden. Er zijn allerlei verschillende verhalen in omloop over het juiste alpacavoer. Sommige mensen gebruiken een mix van . Voeding is voor elk dier van belang.


Het spijsverteringsstelsel van de alpaca is ontworpen om grote hoeveelheden vezelrijk plantaardig materiaal makkelijk te kunnen verteren.

Alles over de aanschaf, verzorging, gedrag, huisvesting, ziekten en voeding van de lama en de alpaca. Lees meer over dit dier in deze LICG . Zij kunnen redelijk schraal worden gevoerd en alsnog voldoende voedingsstoffen uit het voer halen. VOEDERBEHOEFTE Door de schaarse voeding op de hoogvlaktes zijn alpacas zeer efficiënt in het herkauwen.


Alle nodige voedingsstoffen kunnen . ALPACA Brabant: Deze site gaat vooral over het houden van alpacas (peruaan of chileen) en het verzorgen ( voeding , brok of brokken, enten en ontwormen) . De alpaca is een herbivoor. Een jonge Alpaca of Lama wordt vaak Cria genoemd.

Normale ontwikkeling van een lama of alpaca. Verdeeld over voedingen is dit 1ml per voeding. Mocht je twijfel hebben over welke voeding je je alpaca het beste kunt geven, dan neem gerust even contact met ons . Bietenpulpbrok is een zeer smakelijk voeder. Deze voeding wordt vervaardigd in Engeland.


Wetenschappelijke naam, Lama pacos. Verspreiding, Andes, met name Peru. Dit geldt ook voor de alpaca en de lama. Men mag dus het belang van een gebalanceerde voeding niet onderschatten. Alpamin is een smakelijke brok, . De wetenschappelijke naam van de.


Leefwijze: Een Alpaca is een kuddedier, dus moet altijd met meerdere gehouden worden. Alleen gaan ze verkommeren. De natuurlijke leefomgeving van de alpaca is het Andes gebergte in Peru. Het gewicht van een volwassen alpaca varieert van tot kg.


Hun voedsel bestaat dan ook voornamelijk uit grassen. Een alpaca als huisdier, ja het kan gewoon in Nederland. Voeg in de wintermaanden bietenpulp aan hun voeding toe.

Na het afsnijden van de plant, kauwt de alpaca het voedsel vluchtig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts