vrijdag 14 juli 2017

Leghorn eieren

De leghorn is een van oorsprong Italiaans kippenras, dat zijn naam dankt aan de Italiaanse havenstad. In de tuin mag je al best tevreden zijn als een goed legras tussen de 2en 3eieren per jaar zal leggen. Maar dus ging ik verder op zoek naar een ras dat wel af en toe in de winter een ei legt. Mijn oog viel op de leghorn. Koop of Verkoop leghorn op Marktplaats.


De kip met de gouden eieren , zo worden de marans in frankrijk ook wel genoemd.

Vind broedeieren leghorn op Marktplaats. Voor iedereen een voordeel. Volgende eieren nu beschikbaar: Cochin Kriel parelgrijs koekoek, zeldz. Aan de Cornell Universiteit in de.


Zelfs in de winter leggen ze eieren. Aantallen van 2tot 3eieren schijnen geen uitzondering te zijn. Ook tijdens de winter leggen ze . Zijn de beste legkippen die er zijn, leggen zeer veel eieren , eieren zijn wit en vrijwel evengroot als andere rassen.

Leghorn exchequer (bonte leghorn ) : st. Geeft één kip 1eieren per jaar d. Een gemiddelde hen legt in de zomer vijf eieren per week. Leg in elke legnest een kalken ei.


Gebrek aan kalk kan leiden tot het leggen van eieren zonder schaal, met hooguit een vlies “ windeieren”. De eierlegkampioen onder de kippen is ongetwijfeld de leghorn. De hennen van dit ras leggen tussen de 2en 3sneeuwwitte eieren per jaar. Vooral de witte kippen vielen op door hun hoge eiproductie.


Ondanks zijn slanke bouw heeft de leghorn geen extra verzorging om veel eieren te kunnen leggen . Gemiddeld legt een hen vijf eieren per week, al verschilt het aanzienlijk per ras. Ze zijn 1 raszuiver van het ras goudpatrijs leghorn. Bij het kiezen van een ras kan het ook van belang zijn hoeveel eieren de kip legt. Ook was bij de groten de (nog) niet erkende . Witte leghorn Niet de kip met de gouden eieren , wel met de witte.


De krielen leggen ongeveer 1eieren per jaar met een bruine kleur. De witte leghorn komt oorspronkelijk uit Amerika. Het zijn geweldige scharrelkippen en zijn altijd .

Die arme beesten weigeren niet om een ei te leggen, Ze zijn gewoon van de. Ze is een zeer goeie legger en is dan ook de enige kip die witte eieren legt. Ook het hele jaar rond is het mogelijk eigen eieren uit te laten broeden, of kuikens te bestellen. Ik heb één haan en exchequer hennen, .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts