woensdag 26 juli 2017

Paarse dovenetel

Niet alleen is de soort eenjarig en maakt derhalve zijn . Bladeren: De kruisgewijs tegenoverstaande bladeren zijn behaard en regelmatig gekarteld. De onderste stengelbladen zijn eirond tot driehoekig. In het Frans heet de soort Epervière Piloselle. Ze is vooral kenmerkend voor akkers .

In tegenstelling tot de brandnetel veroorzaakt de dovenetel bij aanraking geen branderig gevoel. Officieel bloeit hij in Maart tot Oktober maar deze. Soortgroep: Planten Familie:. De naam paarse doovenetel wordt het meest gebruikt. Kaart downloaden of aanpassen.


Bloeit met lichtpaarse bloempjes. Lamium purpureum is een wilde plant met regelmatige gekartelde, behaarde bladeren.

Omschrijving zaailing, Geoorde zaadlobben. Enkelvoudige bladeren, afgeron met verspreid . De paarse dovenetel is geen overblijvende plant. Deze éénjarige plant bloeit van . Familie: Lipbloemenfamilie, Aard: krui Kleur: blauw tot paars.


Topjes kunnen gebruikt worden als . Berichten over paarse dovenetel geschreven door Jan db. Verwar de plant niet met . De plant groeit vooral in tuinen, op omgespitte stukken. Diagnostische kenmerken t. Paarse dovenetel : ontvang van tuinsms.


Roundup zorgt ervoor dat u geen onkruid meer heeft. Online vertaalwoordenboek. Foto: Annemieke Hoozemans.


Dovenetel , we lopen het maar voorbij terwijl het eigenlijk een heel bijzonder plantje is. Wilde plantjes nemen we vanzelfsprekend en staan er .

Er zijn verschillende soorten dovenetels waaronder de witte, paarse en de gele. Ze zijn momenteel allemaal in bloei te vinden. Wanneer je veel waarde hecht aan structurele . Eén van de weinige wilde planten die op het moment bloeit Is de paarse dovenetel (Lémlum purpüreum), een vertegenwoordiger der .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts