vrijdag 24 augustus 2018

Muur bedekken met planten

Deze heeft een klimhulp nodig om de muur te kunnen bedekken. Slingerplanten en klimplanten die hiervoor in aanmerking komen zijn oa. Als de verbouwing klaar is wil ik proberen de muur met mooie klimplanten, al dan niet in een pot of volle gron weg te werken.


Ik wil er geen hedera planten. Je hebt een prachtige tuin, maar de muur is je een doorn in het oog. Op die manier heb je minder planten nodig om de hele muur te bedekken.

De hoeveelheid planten die je tegen een schutting aanplant, is afhankelijk van je portemonnee. Plaats het liefst drie klimplanten per meter. De zon komt van achter de muur en de plant zal dus zo . Lelijke tuinmuur buur bedekken , aanplantingen.


Clematissen zijn geschikt als klimplanten (tegen muren , in bomen en in pot) maar. Om te voorkomen dat de Clematis in pot snel kan uitdrogen is bedekking van de . Dat maakt bij veel planten net het verschil tussen bloeien en een. Ze zetten zich met hechtwortels vast op de muur of betonnen schutting.

Kleuren en vormen van planten kunnen een tuin anders doen lijken. Aan de zaadjes van één zakje hebt u genoeg om een muur te bedekken. Met deze tips brengt u meer leven . Een groene wand of plantschilderij kun je dus zowel in je huis als in de tuin plaatsen. Aan de buitenkant heeft de muur een isolerende werking . Deze klimplant kan wel twintig meter lang worden en zo hele muren of schuttingen bedekken. Snoeien is niet nodig, maar kan het hele jaar door.


Veel gebruikelijke klimplanten in hagen en op muren. Muren en schuttingen bieden de gelegenheid om nog meer planten in de tuin te zetten. De klimplant heeft hechtkussen aan het einde van de bladranden en kan een groot muuroppervlak als de geluidswal snel bedekken. Een goede keuze als u graag een groenblijvende plant wil.


Voor als u een grote (blinde) muur wil laten begroeien. Hop wordt zo'n tot meter hoog en is een mooie groene plant om lelijke plekken te bedekken. Van juli tot september verschijnen de groene . Klimplanten nemen weinig ruimte in en zijn . Tuinadvies van Jan de Tuinman over: Haag tegen muur.


Er gaat niets boven een groene muur of schutting. Vooral de klimop is een snelle klimmer die binnen een paar seizoenen een muur weet te bedekken.

Ideaal om grote oppervlakten te bedekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts