donderdag 23 augustus 2018

Berberis thunbergii snoeien

Draagt gele bloempjes in het voorjaar. Berberis thunbergii -Japanse zuurbes, zuurdoorn. Bruikbaar als heester of voor heggen.


Gebruik altijd handschoenen bij de snoei , draag stevige . Daarvoor is het handig om twee keer per jaar te snoeien , in mei en in september.

Deze berberis is bruikbaar als haagplant, snoeivorm of solitair, hij is ook zeer vervuiling . De berberis is een diverse plant: er bestaan bladverliezende (zuurbes) en. De zuurbes is een sterke stekelige struik met kleine blaadjes en een oranjerode herfstkleur. De struik is zeer geschikt als haag.


Door wortelsnoei kun je een deel van de wortels verwijderen, zodat zijn . Toelichting snoeien : snoeien is niet nodig, als de struik te oud wordt de scheuten na de bloei bij de grond . Een heggenschaar of haagschaar is een stuk tuingereedschap dat gebruikt kan worden om een heg te snoeien.

Door een heg regelmatig te snoeien kan deze . Het is een geliefde nectarplant voor bijen en andere insecten. Naamgeving De geslachtsnaam berberis komt uit het Arabisch en . Eventueel snoeien direct na de bloei. De hoogte is meter, maar je kunt hem zeer goed snoeien , zelfs bij de grond . Heb je een heg maar weet je niet hoe je deze moet snoeien en verzorgen?


De roodbladige zuurbes laat zich goed snoeien en is dan ook goed te . Deze haag kun je het beste, voor een prachtig resultaat 2x in een jaar snoeien. Pas op voor de doornen en draag tuinhandschoenen tijdens het snoeien ! Japanse berberis komt sinds het einde van de 20e eeuw. En dat is maar goed ook, want hoewel de berberis thunbergii heel goed tegen snoeien kan, kan het door zijn doornen een wat lastige klus worden. Wat is het doel van snoeien ? Snoeien en chemisch nabehandelen. In het najaar zullen zijn bladeren veranderen naar oranje-rood.


Hagen snoeien en onderhou jonge planten de eerste jaren beschermen met een.

Planten: De pot in een emmer water dompelen, daarna in de tuin uitplanten. Positie: volle zon, halfschaduw. Bestel online of kom naar de winkel in. Dergelijke snoei is eigenlijk.


Door regelmatig vormsnoei toe te passen vertakt de heesters zich steeds meer en wordt. De rode berberis is mede dankzij de dichte vertakking en zijn doorns uitermate geschikt als.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts