donderdag 30 augustus 2018

Planten voor insecten

Wil je meer insecten in je tuin of wil je de bijen helpen en heb je veel zon in je tuin? Een vlindervriendelijke tuin staat vol nectarplanten, je helpt er vlinders, bijen en andere nuttige insecten mee. Gelukkig is het geen straf om . Veel planten zijn voor hun voortplanting van deze dieren afhankelijk. Tijdens hun korte verblijf op een bloem zorgen hommels, bijen en .

Om insecten een kans te geven in je tuin, kun je sommige onkruidplanten best een plekje geven in je tuin. Maar welke planten kies je dan? Vlinder- of bijenplanten zijn planten die nectar produceren waar bijen, vlinders en andere nuttige insecten baat bij hebben. Door hun aanwezigheid ontstaat een.


Een tuin is vol met leven, zeker in de zomer. Niet alleen de planten , maar ook dieren horen daarbij. Insecten zoals bijen, vlinders, libellen en . Zelf lijkt het mij plausibel dat insecticiden niet zo gezond zijn voor insecten.

Op twitter berichtten we al dat een aantal tuincentra de omstreden . Ook een belangrijke waard- en voedselplant voor insecten. In deze gids vindt u een overzicht van de in Nederland en Vlaanderen voor bijen interessante, meestal inheemse, insectenplanten of drachtplanten. Ons assortiment vaste planten is zodanig samengesteld dat u de hele zomer bloemen, vogels en insecten in uw tuin heeft. Vleesetende planten moeten eigenlijk insectenetende planten heten. Last van muggen in je tuin of in huis?


Dat is op een natuurlijke manier op te lossen. Namelijk door de juiste planten te planten. Zo kennen planten verschillende manieren om insecten te lokken die voor bestuiving kunnen zorgen. Daarnaast proberen planten zich op verschillende . Je kunt nuttige insecten en dieren naar jouw tuin lokken door ze voedselrijke planten en goede schuilmogelijkheden te bieden.


Tot half december heb ik hommels, honingbijen en zweefvliegen zien vliegen. Ik was even in Engeland en daar bloeiden . Als tegenprestatie bestuiven insecten andere bloemen. De sleutel van een succesvolle tuin bestaat erin om zoveel mogelijk planten te hebben die insecten.


Bestrijdingsmiddelen moeten ervoor zorgen dat tomatengewassen beschermd zijn tegen insecten.

Je laadt de foto op, en door gebruik te . Het Mauritshuis toont het beste van de Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw. Meesterwerken als Vermeers Meisje met de parel, De Anatomische les .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts