dinsdag 21 augustus 2018

Haan bij kippen zetten

Deurtje open zetten , zetel erbij en de boel in de gaten houden ;) Alleen ingrijpen als er bloed vloeit, niet eerder. Uitvechten moeten ze het toch . Kippen zijn sociale dieren met een eigen hierarchie: de pikorde. Met één haan op tien hennen, zou meer dan van de eieren bevrucht moeten zijn. Maar kan ik een maanden oude haan.


De dames hebben geen respect voor de haan.

Kippen en (vreemde) kuikens? Ik wil graag nieuwe kippen introduceren, hoe? Kunnen er nieuwe kippen bij onze kip en haan ? Nieuwe Haan , Waarneer buiten?


Meerdere hanen in één kippengroep zetten is mogelijk, maar niet aan te raden . Je hebt een jonge kip die nog nooit eieren heefd gelegt, gaat die vanzelf eieren leggen bij een bepaalde leeftij of moet die eerst . NIEUWE KIPPEN INBRENGEN Een vreemde hen of haan in een bestaande. Niet iedereen heeft de gelegenheid om een haan op zijn of haar toom te houden,.

Twee volwassen hanen bij elkaar zetten geeft vaak problemen, ze willen . Ik heb laatst een haan gekocht maar mijn kippen mogen hem totaal niet. Kun je hem niet zo zetten dat ze elkaar kunnen zien maar niet . Hoewel het lijkt dat de haan de chef is binnen een groepje kippen is dat toch vaak niet zo. Kippen leven van nature in groepen bestaande uit een haan , een aantal hennen.


Het was misschien handiger geweest om meerdere kippen tegelijk te kopen en deze tegelijk bij de ouwe kip te zetten dan had die ouwe. Het makkelijkste is meerdere kippen bij een bestaande groep zetten ,. Wanneer kan ik zien of mijn kuiken een haan of een hen is? Het nu volgend verhaal probeert uit een te zetten hoe de kippen in de regel. Als er een haan is, staat die meestal helemaal bovenaan, maar soms kan . En natuurlijk heeft de haan het ook erg druk met de liefde.


Veel mensen houden kippen die ze op een markt gekocht hebben of van. We vragen ons af hoe lang we een haan bij onze kippen moeten laten eer we zeker zijn. Kan je eender welke soort haan erbij zetten ? Bij sommige kippen duurt dat aangroeien van de veren wat langer dan bij andere kippen.


Je kunt ook de gepeste kip eerst een tijdje apart bij de haan zetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts