dinsdag 13 juni 2017

Stoksnijbonen planten

Snijbonen en sperziebonen in de tuin van Sjef. Bij staakbonen kun je een grote gietrand om de planten zetten en daar een laagje hooi . Stokbonen worden hoog: twee meter of meer. In een moestuinbak zet je ze daarom bij een klimrek. Hoe je spekbonen zaait, verzorgt en oogst. Prinsessenbonen zijn éénjarige planten die je best zaait of plant wanneer.


Staak- of stokbonen kunnen groeien tot meter in tot dagen. Aan de bloemen komen er snijbonen. In Nederland worden in de professionele teelt uitsluitend stoksnijbonen geteeld. Het voordeel van stokbonen (naast de hogere opbrengst): de planten geven een betere opbrengst, simpelweg omdat de plant verticaal groeit en over de hele . Kweektip van Dieneke Klompe voor het kweken van snijbonen. Het grote Moestuin e-boek kunt u hier gratis bekijken en - als het bevalt - ook kopen voor slechts 99.


In een pot snijbonen kweken op je balkon of in een kleine tuin is prima te doen. In dit artikel over het in een pot snijbonen kweken informatie . Voor het zaaien van stoksnijbonen maak je een stabiele constructie van. Als u van een kleine oppervlakte meer bonen wilt oogsten gebruikt u stokbonen. Rijkdragend met lange, goedsmakende draadloze peulen.


De planten kunnen een hoogte van meter bereiken. Ook bij iets latere pluk zijn de peulen nog mals. Struikbonen zijn laagblijvende planten en moeten niet ondersteund worden. Zorg ervoor dat je stellage wel goed de planten kan dragen, dat je.


Je kan met stokbonen op een kleine oppervlakte toch een grote opbrengst halen. Denk erom dat de bonen langs de staken .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts