vrijdag 30 juni 2017

Meidoorn eetbaar

De meidoorn (Crataegus monogyna) groeit met doornige takken. Het wordt vooral ingezet tegen hartklepproblemen en . Ook de rijpe, rode bessen van de meidoorn hebben een klik met ons hart. Ze zijn eetbaar maar zelf vind ik ze niet zo lekker.


Naast de medicinale werking zijn meidoornbessen ook eetbaar , zo worden . Er bestaan enkele eetbare soorten van meidoorn die wel eetbaar én lekker zijn: Crataegus pedicellata - Amerikaanse meidoorn.

De vruchten van de eenstijlige meidoorn zijn eetbaar , de smaak is te beschrijven als overrijpe . Het is nu volop bessen-en botteltij de struiken zitten vol met vruchten. Veel van deze vruchten kun je voor van alles en nog wat gebruiken: . Meidoorn wordt ook hagedoorn of heggedoorn genoemd. Het geslacht wordt ook wel haagdoorn of steendoorn genoemd.


Het zijn struiken die van . De rode bessen van de meidoorn vallen aardig op in het grauwe herfstlandschap van dit moment. Met de regen en wind van afgelopen week .

Vlierbessensiroop en vlierbessenjam maken en koken met vlierbessen van de vlierstruik (Sambucus nigra) - maken soorten siropen. Sommige veelgebruikte sierplanten zijn eetbaar. De JONGE blaadjes in het voorjaar zijn eetbaar.


Daarbij noemde Paula veel bomen, struiken en planten die eetbaar zijn. Crateagus monogyna-eenstijlige meidoorn Eetbaar jong blad en bloem. Op de tuindagen kun je bij Eetbaar IJsselstein voor een € per stekje stekjes. De twijgen zijn voorzien van rechte scherpe doorns. BOMEN MET EETBARE BLADEREN en BESSEN – NEDERLANDS DIS.


Cytisus scoparius, gewone brem met eetbare bloemen Brem, Gewone. De volgende stap is uit te vinden wat je eigenlijk met meidoorn kan. Is het medicinaal (heel erg ja!)? Beschreven: duindoorn, meidoorn , kardinaalsmuts, gewone vlier, duinroosje,. De eenstijlige meidoorn (Crataegus monogyna) is goed eetbaar : zowel de bloemen, bladeren als vruchten zijn eetbaar.


Vruchten vers en verwerkt eetbaar. Vogels laten ze zelfs nu nog vaak hangen, omdat er wel een keus is aan . PLANTEN BIOGRAFIEËN VAN EETBARE BOMEN EN STRUIKEN. En leerden meer over de meidoorn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts