donderdag 29 juni 2017

Calamintha nepeta eetbaar

Het is een fantastisch kruid dat warm en muntachtig . Zowel bloemetjes als blaadjes zijn eetbaar. Dit meerjarig en winterhard kruid is, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, niet verwant met tijm. De smaak is pikant en muntachtig, zowel blad als bloem is eetbaar in salades, in vlees- en visgerechten , . De grote, opvallende, paarsblauwe bloemen zijn.


Een kleine eetbare tuin met vaste planten.

Citroenmelisse – Melissa . Nederlandse naam, Bergmunt, bergsteentijm. Persicaria (duizendknoop) De persicaria amplexicaulis, is een goede groeier die al snel veel plaats kan innemen. Eetbaarheid Ja, blaadjes en bloemen zijn culinair bruikbaar Bloemkleur Zacht . Ontbrekend: eetbaar VRIJ IN DE TUIN TUSSEN DE PLANTEN. Konijnen hebben een hekel aan dit plantje, het smaakt en geurt te sterk.


Vlinders, bijen en hommels zijn er overigens wel heel . De bloemen zijn een mooie, eetbare garnering.

Ook het blad is eetbaar en kan op dezelfde manier worden gebruikt als pete. Kleinbloemige steentijm bestellen . Al het andere van kamperfoelie is giftig, maar de bloemen zijn eetbaar. Alfabetische lijst van eetbare wilde planten. Mooi compact, iets houtig, groeiende vaste plant. Heerlijk lang bloeiend en geurend.


Leuk in combinatie met rozenstruiken, vaste geraniums en niet al te hoge . Excellent for filling in gaps. Effective next to Molinia grasses. See Clive Nichols photo next to Purple . EETBARE EN MEDICINALE BLOEMEN EN PLANTEN Zahra Seeds. Calendula officinalis Capparis spinoza . De meeste kruiden zijn eetbaar , maar natuurlijk zijn ze niet allemaal even lekker.


Het merendeel van de eetbare gewassen bezit geneeskrachtige eigenschappen. De kracht van de kruiden . Calamintha grandiflora, C.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts