dinsdag 13 juni 2017

Watermunt eetbaar

Voor een eigen gebrouwen thee hoef je niet alleen op zoek naar brandnetels. Wat dacht je van watermunt ? Een van mijn favoriete wilde eetbare planten. Watermunt : thee, tzatziki, tapenade. Een overblijvende plant, die in Nederland veel .

Ik vermoed van jouw beschrijving en foto dat het watermunt is, maar dit wil niet zeggen dat het ook inderdaad watermunt en dus eetbaar is. Bloeitijd: Oogsttijd: Beschrijving: O. De watermunt (Mentha aquatica) is een vaste plant uit de lipbloemenfamilie ( Lamiaceae). De soort komt voor in Europa, Noord-Amerika, Azië, Afrika, Australië. Omdat alle muntsoorten zich gemakkelijk kruisen, bestaan er ontelbare variaties.


Ergens in huis hing nog een bosje watermunt. Vergeten maar niet vergeeld.

Grote kans zelfs dat u al eetbare planten in uw vijver heeft staan. En in vochtige en natte grond groeit de watermunt , die net als gewone munt heerlijk geurt en . Maar ondertussen viel mijn interesse ook voor deze ruikend wilde plant met zijn prachtige bloemetjes. Achteraf thuis blijkt het om de watermunt. Dit omdat we niet altijd de kennis . Deze plant is bijvoorbeeld heerlijk. Natuurlijk gebruikt men muntblaadjes als eetbare garnering bij vele . Sommige planten die als eetbaar worden bestempeld kunnen een specifieke.


Zwarte pepermunt kan gebruikt worden in thee, saus, kruidenazijn,. Hij verteert traag, maar door het aanwezige gehalte aan resistent zetmeel heeft. Getoaste chocolade, boerenjongens, pistache en groene kaas. Aardbeien, rabarber, watermunt en honing mascarpone.


Munt Pepermunt - Mentha piperita - Eetbare Bloemetjes. Misschien dat iemand weet dat er nóg een licht gifig is ? Is de watermunt ook niet licht giftig ?

Maar de gewone muntsoortjes: allemaal lekker, . Laat je verrassen door de smaken van zuring, watermunt , lievevrouwebedstro, hondsdraf, berenklauw, bosaardbei en . Vaste planten met opvallende geur en giftige of eetbare delen (voorlopige lijst). Naast munt in de tuin is er ook watermunt. Die staat het liefst op een vochtige plek en doet het dus goed als oeverbeplanting bij tuinvijvers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts