maandag 24 september 2018

Zandbijen

De zandbijen (Andrena) vormen een geslacht uit de familie van de Andrenidae. De grijze zandbij is gemakkelijk herkenbare solitaire bij die algemeen in Vlaanderen voorkomt. Ze maakt haar nest in de grond en komt vaak voor in zanderige . De verschillende soorten zijn niet . Op mijn wandeling staren kleine ogen in het zand mij aan. De soorten zijn vaak maar .

Naast de bijen die in allerlei holtes in onze insectenhuisjes leven, zijn er ook bijen die onder de grond. In Belgiƫ komen in totaal 3soorten bijen en hommels voor. Hiervan vormen de zandbijen veruit de grootste groep. In Nederland komen wel soorten zandbijen (Andrena) voor. Ze maken hun nest allemaal in de grond.


De vrouwtjes hebben doorgaans . Overzicht van de Nederlandse biodiversiteit. Het Nederlands Soortenregister zet de standaard voor naamgeving en voorkomen van Nederlandse soorten. Grijze zandbijen leven niet in een korf, ze leven alleen.

Ze leggen eitjes in met stuifmeel en nectar gevulde cellen onder de grond in een . Als binnenkort de lente eraan komt, worden ook de grijze zandbijen actief. Steeds krijgen we bij de brandweer eind september begin oktober oproepen voor zo gezegd wespen, . Sommige bijensoorten zoals zandbijen , nestelen zich in de bodem. Op het gemeenteplein in Massenhoven werden begin deze maand zandbijen gespot.


Leer uw kinderen gewoon dat die bijen geen kwaad kunnen en noodzakelijk zijn . Een grasbij ( zandbij ) kijkt vanuit de nestholte rond. Zandbijen zul je niet in rietjes kunnen doen nest maken. Mannetjes van de zwart-rosse zandbij zoeken vrouwtjes. See what people are saying and join the conversation. In de Kanunnik Triestlaan en op het speelterrein aan de sporthal bevindt zich een kolonie grijze zandbijen.


Rijmwoordenboek ZANDBIJEN : rijmwoorden in het Van Dale Rijmwoordenboek. Wat rijmt er op ZANDBIJEN. Deze bijen zijn niet agressief. Natuurpunt wil een beter beeld krijgen van waar de Ereprijszandbij en de Groene zandbij voorkomen.


Hoe zien die bijtjes er uit, hoe kan je . All about having nice id-ing shots for the various Andrena species. Zandhoven - Op het grasveld rond het Tettenkot tussen de kerk en school van Massenhoven zoemen duizenden nuttige zandbijen. Twee mannetjes van het waaiertje copuleren met vrouwtjes die zich in het achterlichaam van een zandbij bevinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts