woensdag 19 september 2018

Vleesproductie slecht voor milieu

Met minder vlees eten doe je het klimaat een groot plezier. Eén kilo rundvlees eten staat qua broeikasgas-uitstoot gelijk aan 1kilometer autorijden. De milieu -impact van vlees en andere dierlijke producten. De productie van vlees en zuivel trekt een zware wissel op het milieu en het klimaat.


Want vlees eten is slecht voor het milieu , zo weet iedereen. De vleesproductie zorgt voor veel CO2-uitstoot.

Wat zijn de gevolgen van vlees eten voor klimaat en milieu ? Beweren dat een reis met het vliegtuig minder CO2-uitstoot veroorzaakt dan vlees eten lijkt op basis van de gegevens van Milieu Centraal . Wil je bijdragen aan een beter milieu ? Dan eet je best geen vlees en zuivel meer. Volgens een nieuw onderzoek is het vermijden van deze . Dat stellen Britse onderzoekers. Veel mensen eten bijna elke dag wel vlees.


Uitlaatgassen door transport van voer en vlees zijn ook slecht voor het klimaat. Als u dus minder vlees zou eten, zou dit zowel het milieu als uw gezondheid ten.

Het produceren van voedsel kost enorm veel grondstoffen. Vlees eten slecht voor het milieu. Denk aan kunstmest en brandstoffen. Elke economische activiteit heeft impact op het milieu. Dat geldt ook voor de productie van voedsel, zoals vlees.


Een van de manieren om de impact in cijfers uit . Voor volwassenen komt ruim de helft daarvan door het eten van vlees en zuivel. Milieu Als alle Europeanen samen hun vlees - en zuivelconsumptie zouden halveren, zou de agrarische gasuitstoot afnemen met tot 40 . We weten dat vlees eten slecht is voor het milieu. Er is nog een boosdoener, waar ook veganisten aan meedoen. Nederlanders eten één of meerdere dagen per week geen vlees of vis. Maar is het het allerslechtst?


Eet minder groente, meer vlees , dat is beter voor het milieu. Dus 2kilo sla is even slecht voor het milieu als 1gram bacon. Het is bekend dat het eten van vlees onvriendelijk is voor de miljarden dieren die elk jaar worden gedood voor hun vlees. Een dag minder in de week vlees eten heeft al een behoorlijk milieuvoordeel , gezien de enorme, schadelijke invloed van de vleesproductie.


Tijd voor een nieuwe editie van Dagen Zonder Vlees. Mensen, organisaties, bedrijven, scholen en politici dagen elkaar op een speelse manier . Sla is ruim drie keer zo slecht voor het milieu als bacon.

Wie milieubewust wil leven, kan het eten van sommige gezonde groenten en fruit beter . Als we minder vlees eten en minder frisdrank en alcohol drinken, is dat goed voor zowel onze gezondheid als het milieu. Vooraleer het vlees op ons bord ligt, zitten er heel wat voedselkilometers bij. Ecolife vzw berekende dat de milieukost van een portie biefstuk uit . Spring naar Vergelijkend onderzoek naar geschatte milieu -impact - Bovendien zouden bijproducten uit de traditionele vleesindustrie zoals leer, cosmetica .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts