donderdag 27 september 2018

Nest ratten

De bruine rat (Rattus norvegicus) is een zoogdier, behorende tot de orde van de. Vrouwtjes met jongen laten zelden andere ratten in hun nest , alhoewel . Een andere afbeelding melden Meld de aanstootgevende afbeelding. De aanwezigheid van bruine ratten hangt vaak samen met mensen (en hun afval ). De ratten zijn meestal in een straal van 50m.


Heb je te maken met een bruine rat in de tuin dan dien je te onderzoeken of er ergens een nest of een hol zit.

Dit kun je herkennen aan een rond gat in de grond. Deze gemeenschappelijke nesten komen niet vaak voor. Het is heel leuk om een nestje tamme ratten te hebben, maar voordat je besloten hebt om te gaan fokken moet je voor jezelf op de rij zetten waarom je eigenlijk . Om efficiĆ«nt te kunnen bestrijden is het van belang te achterhalen welke rat je hebt gezien. De vrouwelijke bruine rat is vaak weer zwanger terwijl ze de jongen uit het vorige nest nog aan het voeden is. Dat doen ze het liefst in slootkanten, houtwallen, dichtbij bossages maar ook bij mensen thuis op een vochtige . Ratten bouwen graag nesten.


Tot en met de 13de dag zijn de rittens blind.

Ze kunnen intussen wel al rondkruipen en verdwalen soms van het nest. Uitwerpselen: keutels van 4-mm dik en 9-mm lang. Vrouwelijke bruine ratten gebruiken allerlei zachte materialen om de binnenkant van hun nest mee te bekleden. Ze verstoppen de ingang van het het nest door . Een nest van een bruine rat kan tot wel jongen bevatten, in een goed jaar kan de bruine rat wel 15x een nest grootbrengen, de jongen zijn naar maanden . Houdt er rekening mee dat je het nestje zelf de eerste week niet kunt verschonen , de ergste papiertjes met bloed kun je weghalen, maar van de rest moet je . Hoewel bruine ratten de nesten nooit erg fraai aanleggen is elk volgend nest dat een . Bruine rat : Rattus Norvegicus.


De nesten van zwarte ratten bevinden zich dan ook vaak op hoger gelegen delen zoals onder daken of op zolders. In de grond of bv langs slootkanten worden . Er bestaan vele soorten ratten : de bruine rat , de zwarte rat , de rioolrat, de tamme rat , … De bruine. Haar bekken is dan gevormd door haar eerste nestje en er bestaat dan geen . Wijzelf en samenwerkende hobby-fokkers hebben de eerste keuzes uit nesten.


Daar komt bij dat ratten heel kieskeurige en argwanende beestjes zijn. Een rat gaat tot ongeveer meter van haar nest. Zo zijn schuren, stallen, .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts