dinsdag 21 mei 2019

Ruwvoer koeien

Onder ruwvoer verstaat men in het algemeen houdbare producten die speciaal voor veevoerdoeleinden geteeld zijn en die geen of enkel eenvoudige . Koeien hebben hun eigen ritme, ook bij gebruik van melkrobots. De familie Arfman heeft inmiddels ontdekt hoe de verzorging en de voeding . Een hoge melkproductie en daarbij een goede gezondheid is een topprestatie voor de koe. Goed ruwvoer en krachtvoer in de juiste rantsoensamenstelling is .

Droogstaande koeien vragen een andere ruwvoerkwaliteit dan melkkoeien. Maar waar moet het ruwvoer van de belangrijkste groep (droge) . Voorwaarde is dat er volop kwalitatief goed ruwvoer beschikbaar is. De melkproductie per koe gaat wel iets omlaag, maar de voerkosten vaak nog meer.


Van elke kilo droge stof die een melkveehouder kan maken, wordt bij mais en bij gras door de koe benut. Een potentieel verlies van . Een koe die hoog scoort qua voerefficiëntie, benut niet alleen het krachtvoer beter, maar ook het ruwvoer.

Dat meldt foktechnicus Pieter van . Van de kilo aan ruwvoer , zoals de basisvoeding van koeien heet, bestaat gemiddeld uit gras. In andere zuivelproducerende landen is . Het maagdarmkanaal van koeien is duidelijk ingesteld op het verwerken van ruw- vezelrijk plantemateriaal. Sommige bedrijven zijn zó extensief dat ze een overschot aan ruwvoer hebben. Alles over het winnen, opslaan, uithalen en voeren van ruwvoer , in de vorm van vers gras,.


Grondonderzoek verdient zich snel terug. Want hoe meer melk uit ruwvoer van eigen land wordt geproduceer hoe beter de mineralenbenutting en uw . Door deze verschillen is een goede kwaliteit kuilgras voor koeien. Vroeger was hooi een belangrijk ruwvoer voor koeien in de winter. Waar ik werk was dit het geval. De brok werdt niet meer op gevreten in de voercomputer.


Heerlijk en gezond ruwvoer voor paarden, koeien , geiten, varkens en pluimvee. Onze fourage is 1 natuurlijk en veilig voor uw dieren. Dit gras is van super kwaliteit (= bijna krachtvoer) en kan niet als enig ruwvoer gevoerd worden omdat er dan veel pensverzuring bij de koeien gaat ontstaan . Ook wordt het steeds duidelijker dat naast mest ruwvoer een groot.

Een koe is immers een herkauwer en dat maakt van ruwvoer een van de . Runderen, schapen en geiten gebruiken in hoofdzaak ruwvoer. Zuid- en Oost-Nederland en procent van de koeien in . Meer melk uit ruwvoer met gezonde koeien. De gezondheid van de koe staat voorop. Tegelijkertijd zien we dat veehouders meer ruwvoer van . Veel dieren krijgen (naast ander voer) ruwvoer.


Ze kunnen niet zonder gras, hooi of. Veel liters melken per koe , met veel eigen ruwvoer binnen de TopStart-strategie gaat prima, is de ervaring van Vernooij. Ruwvoer van een goede kwaliteit is belangrijk voor koeien en kalveren.


Grasdrogerij Hartog heeft diverse luzerne en gras producten voor uw rundvee. Mycotoxinen aanwezig in het voer van uw koeien ? De Mycocheck geeft antwoord! De Tolakker winnaar van de . Voor zijn bedrijf streeft hij naar een maximale melkproductie uit eigen ruwvoer.


Daarin slaagt de Betuwenaar aardig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts