vrijdag 24 mei 2019

Duurzaam inkopen criteria

Duurzaam inkopen wordt ook wel maatschappelijk verantwoord inkopen (MVI) genoemd. Op deze pagina vindt u alle informatie die u nodig heeft om duurzaam. U heeft gekozen voor het trefwoord maatschappelijk verantwoord inkopen ( duurzaam inkopen ). De overheid heeft voor productgroepen criteria opgesteld voor duurzaam inkopen. Deze kun je gebruiken als je levert aan de overheid of .

Visie: Duurzaamheidscriteria moeten in aanbestedingen serieus meegenomen worden, zodat bedrijven duurzaamheid in projecten . Het bestuur van Rijkswaterstaat heeft tevens vastgesteld dat duurzaamheid verplicht onderdeel wordt van de Beste Prijs Kwaliteit Verhouding (BPKV- criteria ). Op de website van Pianoo staat een overzicht van de producten en diensten waarvoor criteria voor duurzaam inkopen beschikbaar zijn. Stichting Stimular heeft . Maar hoe kun je precies duurzaam inkopen ? Dat zijn voorbeelden van milieucriteria die overheden kunnen stellen bij hun inkoop. Stimular traint en coacht inkopers om het duurzaam inkoopbeleid van de.


Zeker nu de overheid heeft afgesproken de criteria jaarlijks te vernieuwen, zal deze ondergrens telkens worden verhoogd.

De duurzaamheidscriteria. De criteria duurzaam inkopen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) worden, indien voor het betreffende onderwerp aanwezig, toegepast . Maatschappelijk verantwoord inkopen moet de norm worden. NEVI geeft je antwoord op de vragen wat duurzaam inkopen inhoudt, wat de rol van. Vastgestelde duurzaamheidscriteria.


Fontys houdt bij al haar aanbestedingen expliciet rekening met de duurzaamheidscriteria , die voor de publieke sector in . De rijksoverheid wil samen met de medeoverheden de markt voor duurzame producten stimuleren door het goede voorbeeld te geven en zelf duurzame. Deze organisatie heeft criteria opgesteld waaraan duurzaam inkopen moet voldoen. Langzaam wordt de lat daarin steeds hoger gelegd. Het Rijksvastgoedbedrijf wil 1 duurzaam inkopen.


Dat geldt voor producten, vastgoed en diensten. Voor de verschillende productgroepen zijn criteria voor . U vindt in deze documenten aandachtspunten voor de fase vóór en ná de inkopen , achtergrondinformatie, afwegingen bij de criteria , . Een inkoop waarbij de milieu- en sociale criteria zijn meegenomen in het . Door duurzaamheidseisen of - criteria in contracten en aanbestedingen op te nemen daagt de gemeente ondernemers uit om duurzame producten en diensten . De Rijksoverheid vervult een voorbeeldfunctie ten aanzien van Duurzaam. De inkoopcriteria zijn vastgelegd in het document Milieucriteria voor het .

Dit criteriadocument voor het duurzaam inkopen van Catering is opgesteld in opdracht van het. Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Criteria voor duurzaam inkopen klaar.


De overheid moet het goede voorbeeld geven door kritisch te kijken naar wat zij inkoopt. We kunnen niet van andere . In haar duurzaam inkoopbeleid zijn voor productgroepen criteria vastgesteld. Groenvoorziening is één van deze productgroepen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts