woensdag 13 november 2019

Kopten in egypte

Het merendeel van de kopten woont in de steden van Opper- Egypte. Het woord kopt is een (Arabische) verbastering van het Griekse woord voor Egypte : . Zij is de belangrijkste christelijke kerk van Egypte met zetel in Caïro. Op april werden er op twee Koptische kerken in Egypte aanslagen gepleegd. Omdat het afgelopen zondag Palmpasen was was het erg druk .

De benaming van de grootste groep christenen in Egypte , de Kopten (Qibṭ in het Arabisch), is afgeleid van het Griekse woord Aegyptos, Egyptenaar. De aanslagen op koptische kerken in Egypte , waarbij vandaag zeker doden vielen, zijn de laatste in een alsmaar groeiende lijst van . In Egypte zijn bij een aanval op een koptische kerk zeker tien mensen om het leven gekomen, onder wie ten minste een politieagent. Koptische christenen vieren de blijde intocht van Jezus in Jeruzalem.


En dan ontploft in een kerk in de stad Tanta een . Aanval door gemaskerde mannen op bus vol kopten in Egypte , minstens doden. In Al-Minya, een stad in Centraal-Egypte, .

In deze tentoonstelling over de kopten tonen we u een ander Egypte. Egypte associeert men meestal met pyramides, mummies en hiërogliefen . In Egypte werd ook Israël verdrukt, waarna God zijn volk uitleidde. De grootste religieuze minderheid vormen de christelijke Kopten (). De Kopten in Egypte vormen de grootste christelijke gemeenschap in het Midden -Oosten.


Onder druk van de verslechterde economische . De Koptisch Orthodoxe Kerk in Egypte heeft bekend gemaakt dat er een officieel onderzoek komt naar de dood van bisschop Epiphanius, . Christenen in Egypte , die meestal tot de Koptisch -Orthodoxe Kerk behoren, zijn getalsmatig de grootste minderheid in het Midden-Oosten. Bij een dubbele aanval op koptische christenen in Egypte zijn twaalf mensen omgekomen. Gewapende mannen vielen een koptische kerk en . De Egyptische autoriteiten zijn een onderzoek begonnen naar de gewelddadige dood van de koptische bisschop Epiphanius. EGYPTE informatie over godsdienst en religie, van de Egyptische.


De Kopten leven vooral in Caïro, Centraal- Egypte (al-Minya, Asyut Sawhag) en . SGP-voorman Kees van der Staaij stelt mondelinge vragen aan minister Ploumen naar aanleiding van het bericht: Bloedbad bij koptische kerken in Egypte : 43 . Jos Strengholt, die jarenlang als zendeling in Egypte werkte, gaat in opdracht van de Koptisch -Orthodoxe Kerk in Egypte een opleiding vroege . De aanslag in Egypte vorige week, waarbij Kopten omkwamen, is er een in een lange reeks.

Libië brengt de lichamen van twintig koptische christenen terug naar Egypte. Dat melden internationale persbureaus maandag. In het Egyptische dorp Menbal heeft een groep moslims afgelopen maandag de koptische gemeenschap aangevallen. Het is nauwelijks meer voor te stellen, maar Egypte was ooit een land waar de Kopten een meerderheid waren.


Nu zijn ze een christelijke . Vanaf de derde eeuw spraken en schreven de Egyptenaren naast het Grieks vooral Koptisch. Het was de laatste fase van de Egyptische taal die met Griekse . Bij twee aanslagen op koptische kerken in Egypte zijn bijna vijftig doden gevallen afgelopen zondag. Deze gemeenschap is vaker het doelwit van aanslagen. Hoe leefden ze en hoe dosten ze zich uit?


Tussen de religieuze kunst van het Tongerse Teseum ontdek . Libië stuurt de lichamen van twintig onthoofde kopten maandag terug naar Egypte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts