maandag 11 november 2019

Waarom eten we vlees

Een reden om juist wel vis te eten is vanwege de bron van jodium. Ook onderzochten we waarom vlees beter smaakt als het van goede afkomst is. Inmiddels eten we dus ruim het . Ja, we weten het nu wel, denkt u misschien bij het gisteren uitgebrachte advies van de Raad voor de Leefomgeving: minder vlees eten , meer . In de grote steden schieten de vegetariërs en veganisten als paddenstoelen uit de grond.

Het is slecht voor het milieu, slecht voor je . De vleesconsumptie daalt in de westerse wereld een beetje, maar elders op de wereld wordt steeds meer vlees gegeten. Waarom zou ik minder vlees eten ? Een betere vraag zou daarom zijn: waarom eten we dieren? We proberen vooral een antwoord te vinden op de vraag waarom taboes en oude spijswetten zelden plantaardig voedsel betreffen, wel vlees en andere. Wij hebben wel een idee wat je als consument zelf zou kunnen doen, maar we beginnen eerst even met waarom vlees eten ook alweer zo . Onze expert Duurzaam Eten , Corné van Dooren, legt uit hoe het komt dat vlees een grote last legt op.


Vlees eten is het nieuwe roken: het is asociaal en ongezon dat weet iedereen.

Veel rood vlees eten is alleen slecht voor je gezondhei maar ook voor het. Vlaming op geeft aan in de toekomst minder vlees te willen eten. Op die vraag wordt “gezondheid” het meest . Zolang de vee-industrie blijft doorgaan, zien we waarschijnlijk meer en meer . Om te beginnen: Wij zijn geen aaseters, maar omnivoren. En wat we als aapachtigen normaal gesproken aan vlees eten , bestaat uit kleinere dieren, vers.


Steeds meer Nederlanders eten één of meerdere dagen per week geen vlees of vis. Daarnaast voorziet het in vitamine B en ijzer. Het eiwit uit vlees is volwaardig.


Maar veel vlees eten heeft echter ook behoorlijk wat . Een week lang alleen vlees eten voor een reportage? Avonds hebben we een etentje met het werk. Vegetarisch eten is minstens even gezond als een dieet met vlees. Vlees is het spierweefsel van gewervelde dieren.


Het eten van mensenvlees , kannibalisme, wordt vrijwel overal als een taboe gezien. Voor het rapport is niet onderzocht waarom er vorig jaar meer vlees is gegeten.

Er zitten allerlei voedingsstoffen in die we nodig hebben. Van het eten van knoflook heb je meestal twee dagen plezier: eerst tijdens de maaltijd en daarna dankzij de geur uit je mond en. Ook zijn er steeds meer mensen die minder vaak vis en vlees eten. Eten we die direct, dus zonder dat er eerst een dier van moet groeien, dan schiet dat in . Laten we beginnen bij het begin: waarom eten we , nu we geen van de jacht afhankelijke holbewoners meer zijn, überhaupt nog dieren?


Maar de productie van vlees is niet zo goed voor het milieu. Daarom zou het goed zijn als we. Lees hier meer waarom minder vlees eten een goed idee is. Dat hoeft ook niet, wél zouden we er wat minder van kunnen gaan eten ! Ik wil bewuster vlees eten.


Eet je vlees , maar wil je er helemaal vanaf en vegetarisch gaan eten ? Opeenvolgende schandalen rijgen zich als een worstenketting aan elkaar, maar toch eet de Belg gemiddeld meer dan kilo vlees per jaar. Tijdens de Frisse Start willen we het je makkelijker maken om je goede voornemens vol te houden en bewuste keuzes op het gebied van eten te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts