vrijdag 13 september 2019

Wilg stekken

Ik ben bang dat je voor stekken wat laat in het seizoen bent, maar je kunt het proberen. Ik zou ergens een willekeurige wilg opzoeken, tak . Gevraagd: Treurwilg stekken posts okt. In je tuin is de wilg een welkome aanwinst.


Wie o Wie weet mij de meest succesvolle methode te vertellen om een wilg te stekken. Wilg : mannelijk of vrouwelijk dec.

JPG,rh:mengelmoestuin. Een andere afbeelding melden Meld de aanstootgevende afbeelding. Een goede hulp bij het stekken kan wilgenwater zijn. Eenmaal gewortelde stekken zullen snel groeien, binnen een paar jaar staat er een volledig nieuwe wilg van enkele meters hoog. Wanneer kan ik knotwilgen stekken ? Als de grond nu maar vochtig en voedselrijk is loopt de wilg in het voorjaar bijna zonder verlies aan . En sinds het nu ongeveer de tijd is om van alles te stekken en mijn.


Vaak herken ik een wilg qua groeivorm eigenlijk alleen als treurwilg, . Meestal stekken we wilgen in de winter in de vorm van een winterstek (= in rust zonder blad).

Dit is het makkelijkst, want je hebt minder risico . Knotwilgstaak en het onderhoud de. Zoals luut het omschrijft is het prima voor niet al te grote stekken. Zelf heb ik in het verleden complete wilgen omgezaagd en in stammen van ca . Wilgen knotten is een aangename wintersport. Dat knotten kan je doen als alle bladeren zijn afgevallen - dus als de sapstroom is stilgevallen, . Heeft iemand een idee of link over hoe je wilgen moet stekken en later knotten? Wilg (Salix) is een geslacht van tweehuizige bomen en struiken uit de wilgenfamilie.


De meeste soorten zijn te vermenigvuldigen door middel van stekken. Al in de bijbel (psalm 137) werd de wijdverspreide wilg genoemd voor het geval je. Plantjes stekken gaat snel en makkelijk wanneer je een wilgenstekmiddel.


Niet alleen wilgen maar ook elzen en een enkele es. Een knotwilg kun je zelf stekken door een niet al te dikke tak (max doorsnede cm) met een lengte van . Een jaarlijks gesnoeide wilg krijgt slechts na vele jaren een stevige stam. Het beste kun je de wilg vanaf december tot maart stekken in de volle grond. Het liefst tijdens afnemende maan.


Een leuke manier om wilgen te verkrijgen is via het stekken van takken van knotwilgen. Als er ergens wilgen worden geknot mag je meestal . David het probleem met de salix caprea is dat men deze niet kan stekken , hij komt.

Julien Borms heeft zich 10-tallen jaren verdiept op het kweken van wilgen. Kenmerkend is de gemakkelijke manier waarop de wilg te stekken is. Wie heeft niet ooit een wilg in water . De wilg heeft een bloeiwijze met kenmerkende katjes. Je kan bij wilg wortels kweken door de tak in water te zetten en als er waterwortels gekomen zijn héél voorzichtig. Wij zijn destijds gewoon ergens een wilg gaan knotten.


Juli is een perfecte maand om zomerstekken te nemen van heesters als hortensia, buxus, forsythia, wilg of buddleja. De planten zijn nu heel groeikrachtig en .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts