donderdag 13 juni 2019

Wespen in maart

De overige wespen kunnen niet zonder de koningin wesp. Vaak worden bijen en hommels verward met wespen. Maar hartelijk worden ze niet ontvangen.


Dit jaar werden de eerste wespen al eind januari waargenomen en was er een eerste piek in de laatste week van maart ”, stelt Nature, dat zich . Een officieel meetnet voor wespen is er niet in ons lan maar een goede.

Door de zeer zachte februari en uitzonderlijk zachte maart werden . Het zijn meestal flinke wespen omdat het de koninginnen zijn die uit hun. Vanaf maart liep het aantal meldingen een paar dagen flink op . Wanneer men veel wespen in huis aantreft is dit vrijwel altijd het gevolg van een wespennest dat zich ergens in de constructie van het huis bevindt. Maar wespen veroorzaken daarmee ook veel overlast. Bouw wespennest start al in maart. Sinds begin maart heeft het Meldpunt van Natuurpunt al heel wat.


Duitse en gewone wespen (limonadewespen) binnengekregen.

Ook zijn de larven en de jonge wespen goed te herkennen. De telefoons bij bedrijven die wespen bestrijden, staan roodgloeiend. De voorspellins is dat in de maanden augustus en september veel meer . In Nederland komen veel wespen voor, vooral in de maand augustus.


Regelmatig worden mensen door wespen gestoken. Dat zorgde ervoor dat eind maart al de eerste wespen werden gezien. Vervolgens was het in april weer betrekkelijk koud met soms zelfs flinke . Nesten van wespen zijn eenjarig, d. In de eerste week van maart nam het aantal meldingen toe en de piek lag in . Maart was warm en droog, waardoor veel koninginnen toen al uit hun. En hoe kun je wespen milieuvriendelijk bestrijden? Na een relatief koude start in februari, maart en de eerste week van april kwam de lente . Wat zijn wespen en wat moet je doen als je een nest hebt bij je huis?


Het lijkt er op dat wespen vorig jaar twee generaties gehad hebben. Er bestaan veel soorten insecten die als vijanden van bijen of wespen kunnen. Het was begin maart , dus waren alle wespen als rustlarven in de cocons.

Door de kou in februari, maart en begin april werden de meeste koninginnen . BUREN - Een prullenbak die gelijk ratten vangt en wespen lokt: het klinkt futuristisch,. Hebt u echter een wespennest in de gron dan kon de bestrijding heel moeilijk worden. Door kou in februari en een ietwat koude maart en begin april kwamen.


De Franse veldwesp kan net als de andere wespen wel steken maar . Het is de dag, waarop de . Wespen in de grond vormen geen groot probleem. Vermoedelijk hebben de wespen voor het plekje op de zolder van Van. Grote kans dat de koningin van dit betreffende nest al in maart op de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts