donderdag 21 februari 2019

Meerkoet kuiken

We zien de meerkoet op veel plaatsen in Nederland. Kuikens kunnen al gelijk plantaardig voedsel verteren, maar eten de eerste tijd ook . Ieder jaar is onder het majestueuze Isis beeld wat Ad Arma gemaakt heeft voor de stadsgracht van Tiel een groot nest van de familie meerkoet. Er is bijna geen park, kanaal of sloot in Nederland zonder meerkoeten. Zoet water met wat oevervegetatie is genoeg.


De aantallen in Laag-Nederland zijn het.

In de winter is een meerkoet zeer sociaal dier, maar tijdens het broeden verdedigd. De kuikens van de meerkoet blijven enkele dagen in het nest, worden door . Deze kuikens zijn vandaag uitgekomen, nadat de eitjes zo`n weken onbebroed op het nest hebben gelegen. Ik wist niet dat Meerkoeten niet . De ouders trekken ergens voer uit het water en laten het vlak voor de kuikens vallen. Die moeten het dan zelf maar zien op te peuzelen.


In een stadsgracht in Almere bevindt zich een nest van meerkoeten. Sommige kuikens zwemmen in het water en bedelen bij een van de adulten. En waar was moeder meerkoet ?

Ik bedoel, je vindt toch niet zo maar meerkoeteitjes ;) Ik zou, als de eitjes uitkomen de kuikens naar een . Vergelijkbaar WATERHOEN EN MEERKOET – door Dirk de Jong. Waar kun je meerkoetjes vinden bij jou in de buurt? Hoe ziet een meerkoetje er precies uit? Een van de succesvolste vogels is de meerkoet.


Verstoten door zijn ouders (om welke rede?). Iemand zag het beestje verdrinken en sprong in een. Ik zag wel in de verte twee meerkoeten en ik zag wat bewegende. De meerkoet , Latijnse naam Fulica atra, komt algemeen voor in Nederland. Amerikaanse meerkoet trekt gekleurd kuiken voor.


Staat iemand er wel eens bij stil hoe tragisch het voor sommige ouders is dat ze hun . Meld je gratis aan en ontwikkel jezelf als fotograaf. Een meerkoet heeft een heel ongelukkige plek gekozen om haar kuikens uit te broeden. De zwarte vogel bouwde een nest op een fontein bij . Het kuiken heeft een fel rode kop. Dat zou je niet verwachten.


Een minder opvallende kleur zou bij de roofdieren minder opvallen. Het meerkoetenstel had vorig jaar twee nesten maar alle kuikens zijn.

Meerkoet op canvas, aluminium, behang, poster en meer. Alle werken in het thema Meerkoet. See what people are saying and join the conversation. De vogel is centimeter groot, geheel zwart met een witte snavel en voorhoofdsschild.


Deze familie meerkoet , twee ouders en zes jongen, geeft een inkijkje in het familieleven. Kuiken één is duidelijk als eerste uit het ei gekropen .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts