woensdag 6 februari 2019

Koffiedik

Koffiedik blijft bij het zetten van filterkoffie in het filter . Het hoort overal thuis, behalve in je vuilniszak! Met het bezinksel van getrokken koffie - koffiedik of koffieprut genaamd- kan je een aantal nuttige dingen doen. Lees hier simpele manieren waarop je koffiedik kunt hergebruiken.


Er zijn namelijk een hoop handige manieren waarop je koffiedik kunt hergebruiken.

Denk aan toepassingen in de tuin, in huis en op beauty . Wist je dat koffiedik goed is voor de tuin? Koffiedrab bevat waardevolle voedingsstoffen en sporenelementen zoals stikstof, fosfor, kalium, . Allerlei toepassingen in de tuin : In plaats van uw koffiedik weg te gooien, kunt u het hergebruiken voor uw planten. Vermengd met tuinaarde, is koffiedik een . Je tuin heeft veel baat bij koffieprut.


VoF de Kunst wist het al: het werkt tegen katten, slakken en is natuurlijke mest. Je kan je koffiedik gebruiken om.

Zet je iedere dag een vers bakje troost op de ouderwetse manier? Meer dingen leren die je kunt doen met koffie? Het overnemen van de woorden van het MWB puzzelwoordenboek is alléén . Vandaag deel ik handige tips om gebruikt koffiedik nog een keer te gebruiken in huis. Van de moestuin tot in de badkamer: je kunt alle . Niet doen, gebruik het in je tuin.


Je kunt koffiedik voor de volgende dingen in de tuin gebruiken. Gooi jij je koffiedik weg? Hier op de redactie worden dagelijks heel wat liters koffie opgeslurpt. Wat betekent dat er ook heel wat koffiedik achterblijft in het apparaat. We drinken in Nederland gemiddeld kopjes koffie per dag per persoon.


Dat geeft een hoop koffiedik en daar kun je nog veel mee doen in . Dagelijks gooien talloze huishoudens achteloos hun koffiedik weg. Oesterzwammen, shiitakes en fluweelpootjes bijvoorbeeld . Dat is heel jammer, want koffiedik is een hoogwaardige meststof voor buitenplanten en . Veel mensen gooien koffiedik weg, maar dit afvalproduct kan voor diverse dingen worden gebruikt.

Hoe kun je koffieprut gebruiken in huis én . Wanneer iemand niet weet wat de toekomst zal brengen, stelt hij dat het een kwestie is van koffiedik kijken. Misset Horeca, het vakblad voor horecaprofessionals, heeft zijn jaarlijkse Koffie Top 1weer bekendgemaakt. Er zijn verschillende creatieve manieren waarop je koffiedik kan hergebruiken. Je kunt een extra dimensie geven aan het drinken van een kopje koffie, door te kijken wat de drab (die in het kopje achterblijft) jou te melden . Door dat vele koffie drinken, hou je wel veel koffiedik over. Is jouw organisatie gevestigd in Rotterdam?


En wil jij met jouw bedrijf impact maken, lees dan verder. Zelf paddenstoelen kweken op koffiedik ? Dat wilde ik natuurlijk wel eens proberen. Maar zou ik het zelf ook kunnen? Spreekt de GRO werkwijze je aan?


Ben je geïnteresseerd in onze producten? Zou jouw bedrijf mee willen doen aan ons systeem van koffiedik inzameling?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts