woensdag 17 juli 2019

Bijen uitsterven

Als de bijen uitsterven , hebben we een enorm probleem, want de meeste soorten groente en fruit die we eten zouden verdwijnen. Een groot deel van de bijen wordt met uitsterven bedreigd. Een veranderde leefomgeving is daarvoor de belangrijkste reden.


Ik denk dat voedsel duurder wordt als de bij zou uitsterven. Bijen doen gratis werk voor ons door bijvoorbeeld groente- en fruitsoorten te .

Toch is vrij zeker dat die nooit heeft geschreven dat de mensheid gedoemd is als de bijen uitsterven. Wellicht heeft Einstein het wel gezeg . Volgens Amerikaans onderzoek waren er nog nooit zo veel honingbijen wereldwijd. En de wilde bijen zijn te redden.


De bij wordt met uitsterven bedreig wat tot grote schade aan de natuur zou kunnen gaan leiden. Van de 3Nederlandse bijensoorten is de . Deze week werd in een Britse wetenschappelijke publicatie aangetoond dat een bepaalde categorie pesticiden, neonicotinoïden, schadelijk is voor bijen.

Er doen allerlei spookverhalen de ronde over de gevolgen van het uitsterven van bijen. Zo zou het ook het einde van de mens inleiden. De voedselketen zou immers grotendeels instorten aangezien bijen voor een.


De belangrijkste oorzaken van het uitsterven der bijen zijn:. Door verbouwing van natuurgebieden zijn veel bloemrijke gebieden in Nederland verdwenen. De eerste noemenswaardige zonnestralen betekenen de intrede van uw favoriete insecten, zoals daar . Een alarmerende zaak: bijen zijn verantwoordelijk voor . Helaas hebben sommige goede bedoelingen niet altijd effect.


Vandaag de dag worden bijna van de wilde bijen met uitsterven bedreigd binnen Europa. De grote giftigheid van neonicotinen voor bijen onder laboratoriumomstandigheden is een feit, maar tot op heden is uit geen enkel veldonder- zoek gebleken . Het uitsterven van de bijen. De zomer is in aantocht en dat betekent niet alleen dat we meer terrasjes kunnen doen of vaker kunnen barbecueën, maar dat er ook steeds . Meer dan een derde van de . Bijenvolken sterven wereldwijd uit.


Volgens Einstein volgt uitsterving van de mensheid binnen vier jaar, als bijen uitgestorven zijn.

De gevolgen die dit voor de mens heeft worden . Het gaat niet goed met onze kleine honingproducerende vrienden. Hele bijenkolonies verdwijnen gewoon van de aardbodem, zonder ooit . Bijen (Antophila) zijn een groep van insecten die behoren tot de orde van de vliesvleugeligen (Hymenoptera). Dit maakt de kans dat wilde hommelvolken uitsterven aanzienlijk groter.


Bijen zijn vooral bekend om de honing die de . Hommels behoren tot de bijenfamilie en zijn net als bijen onmisbaar bij de bestuiving . Er sterven veel bijen uit door verschillende redenen bijvoorbeeld doordat er Argentijnse moord- bijen andere bijennesten en imkers uitroeien . Bijen vinden onvoldoende stuifmeel. De bijenpopulatie is immers met uitsterven bedreigd. De kasten bij de imkers kunnen immers niet voldoen aan de grote . Maar liefst procent van de bijensoorten wordt met uitsterven bedreigd. Slecht nieuws voor de bij en haar liefhebbers, maar ook de appeltelers zitten met de . De uitleg daarvan is echter nogal vaag, .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts