dinsdag 26 maart 2019

Welke planten zijn giftig voor konijnen

Een uitgebreide lijst met giftige planten , bomen en bloemen voor konijnen. Welke planten mag een konijn eten in de tuin, of in huis. In deze lijst vind je alle planten die giftig zijn voor konijnen.


Het beschrijft de mate van giftigheid en welke delen giftig zijn. Afgelopen dinsdag en gisteren zijn helaas onze twee lieve konijntjes overleden door het eten van Hortensia.

Natuurlijk wisten we niet dat het . Spring naar Lijst van giftige vruchten - Kunnen giftig zijn , hoewel konijnen en minder gevoelig voor zijn dan sommige andere dieren. Konijnen eten niet alle planten , sommige lusten ze niet. Ook interessant: Wist u dat er ook planten zijn die slakken niet lusten? Europese planten die op de ene of andere manier voor konijnen giftig zijn. Vertrouw ook niet op uw konijn , om te beslissen welke planten schadelijk voor.


Mijn konijnen lopen erg vaak los in de tuin. Tot mijn schrik las ik gisteren dat deze toch echt giftig zijn voor .

Veel planten zijn giftig voor konijnen. Let goed op dat uw konijn niet aan deze planten gaat eten. Beweging is zeer belangrijk voor konijnen.


De meeste wilde planten zijn goed eetbaar voor konijnen. Onderstaande lijst bestaat uit planten die zonder bezwaar gegeten kunnen worden. Tussen de struiken groeien volop planten en ook wilde die uit het bos zijn komen aanwaaien. Vanochtend vond ik het konijn dood achter in de . Konijn en cavia in de tuin met giftige planten.


Maar pas op voor giftige planten , een konijn of cavia weet niet van nature welke plant ze mogen opeten en welke. En veel van onze gecultiveerde tuinplanten zijn giftig voor konijnen dus je wilt niet dat je vrijlopende konijnen daar van eten. Maar een kale tuin is niet gezellig. Er zijn planten die ze over het algemeen erg lekker vinden, en er zijn planten die giftig kunnen zijn.


Een overzicht van planten die ze niet lekker zouden moeten . Ook vingerhoedskruid (Digitalis) en herfsttijloos worden door geen konijn gegeten. Wat struiken betreft blijft . Wat is wél en wat is niet giftig voor uw konijn ?

Het is daarom voor u belangrijk om te weten welke voedingsmiddelen en planten giftig zijn. Ze eten best veel afgevallen bladeren die in de tuin zijn terecht gekomen. Het hangt er helemaal van af welke bladeren ze eten. Sommigen kunnen geen kwaa maar er zijn natuurlijk ook giftige bladeren. Bij de aanschaf van een konijn (of welk huisdier dan ook) dien je je het liefst van tevoren al te verdiepen.


Lijst met veilige en giftige groenten, planten en fruit. Gatenplant - Monstera deliciosa. Plant enkel wat de konijnen niet graag eten. Deze plantenlijst Heeft redacteur Guy De Kinder ooit eens .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts