vrijdag 5 oktober 2018

Opfokkosten jongvee

Zo berekent u de kosten voor jongveeopfok van uw bedrijf. Opfok van jongvee is nooit doorgebroken als aparte bedrijfstak. Er valt te weinig mee te verdienen, is het idee.


Maar jongveeopfok is wel een . Bij een gemiddelde bedrijfsomvang en opfokkosten van € 2. Opfokkosten jongvee : waar hebben we het over?

Krachtvoer, melkproducten , water. De rechter is van oordeel dat op de opfokkosten van melkvee niet wordt afschreven. Rekenprogramma om opfokkosten jongvee te berekenen. Dat blijkt uit een studie onder ruim representatieve . De bijdrage van het Kaliber Jongvee Plan is belangrijk voor lagere opfokkosten en een hogere melkproductie.


Bekijk wat het KJP voor u kan . De onderzoekers zetten de opfokkosten van jongvee ook af tegen de levensproductie. Gemiddeld kwam de levensproductie op deze bedrijven .

BV X exploiteerde een melkveehouderij en hield zich onder meer bezig met het opfokken van kalveren ( jongvee ) tot melkproducerende koeien . Kosten jongveeopfok verlagen. Minder veevervanging = minder jongvee. ALVA verlagen: op veel bedrijven maanden te hoog!


Jongvee -opfok is de tweede kostenpost van het bedrijf en de opfok van een. Bij een afkalfleeftijd van maanden zijn de gemiddelde opfokkosten € 2. Wie voedert het jongvee en kiest het rantsoen? Een oplossing kan zijn: het uitbesteden van jongvee. Als alle kosten voor rekening van de opfokker komen, moet die eigenlijk wel euro per . Het groeiverloop van het jongvee is met behulp van deze kaart goed te volgen.


Hoe hoger de levensproductie van de koe, hoe lager de opfokkosten per kilo. De overheid wil zich voorlopig niet mengen in de discussie over de btw- teruggave van de opfokkosten van jongvee. Advocaat-generaal Ettema concludeert dat de btw op de opfokkosten van het jongvee en het melkvee niet kan worden herzien. Daarbij wordt ook rekening gehouden met de opfokkosten.


ABAB is van mening dat het melkvee en het daarbij behorende jongvee. U heeft verschillende manieren om uw opfokkosten te verlagen. Als u uw jongvee laat afkalven op maanden in plaats van maanden, heeft u stuks.


Dat is waar Alex Nieuwlan specialist Jongvee in Noord-Nederland voor pleit.

Agrifirm Focus Jongvee kan hierbij helpen. Zo is bij de belastingdienst onder meer de btw op de opfokkosten van het gebruiksvee ( jongvee en melkkoeien) teruggevraagd. Is herziening mogelijk met betrekking tot de omzetbelasting die is begrepen in de opfokkosten van het op de optiedatum aanwezige jongvee , . Uit economisch oogpunt moeten de opfokkosten laag gehouden worden. Hoe zit het dan met de bespaarde kosten ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts