vrijdag 9 augustus 2019

Varken slachten filmpje

Een klein biggetje wordt geboren in een varkensstal, maand later wordt het in stukken gesneden in het slachthuis. Het leven van een varken. Huisslachting varken vaak emotioneel gebeuren De meeste mensen op het platteland en dus ook in. In Nederland worden bijna alle varkens bij de slacht verdoofd met koolzuurgas ( CO2).


In het Boerenbondsmuseum in Gemert was zondag de traditionele slachtdag.

Nienke bezoekt een varkensstal met pasgeboren. De vraag blijft: waarom onverdoofd slachten van varkens ? Een varken is een wezen en wordt slechts een product na slachting. Dierenrechtenorganisatie Animal Rights filmde een maand lang undercover in het grootste varkensslachthuis van België.


We zagen in het programma De slag om Brussel van de VPRO een onderwerp mbt de regelgeving. Maar hoe gaat de slacht van varkens dan eigenlijk in zijn werk? Voorlichtingsfilm van de sector over varkensvlees.

Onderstaande filmpjes (gevonden op ) laten verschillende onderdelen van het slachten zien. Donderdag verspreidde de organisatie een ophefmakend filmpje , waarin te zien is hoe de varkens op de slachtvloer op huiveringwekkende . Inmiddels zijn er ook beelden van slacht bij Vion, de grootschalige. Onze nationale omroep produceerde een prima filmpje over het houden, transporteren, verdoven en slachten van varkens in Nederland. Varkens die gillend en hevig trappelend in een gloeiend heet waterbad verdrinken.


En kalveren en schapen die levend worden gevild. Ik heb de film eens bekeken, want het getuigt natuurlijk van moed dat . Maar intussen heeft het bedrijf wel een procedure lopen om een miljoen varkens per jaar méér te mogen slachten. Dit goedkeuren zou absurd . Voldoende toezicht is noodzakelijk om „naar fatsoen” te slachten , zegt.


Vion op de Duitse site een filmpje staan over de slacht van varkens en . In een onderzoek naar misstanden in slachthuizen sprong één bedrijf eruit. Hier gaat het keer op keer mis en lijkt men lak te hebben aan het . Walgelijke misstanden bij varkensslagerij in België. Deze manier van slachten in dit filmpje wordt toegepast bij minder dan 0procent .

Undercover in varkensslachthuis Tielt. Animal Rights eist een onmiddellijke sluiting van het slachthuis in Tielt waar dagelijks varkens mishandeld worden! Horrorslachthuis wil meer varkens slachten. Daar werden varkens gillend en trappelend verdronken in kokend heet.


Onderzoeksproject: Verdoving van varkens voor de slacht. De behandeling van het slachtvarken was niet altijd zachtzinnig. In dit artikel wil ik het slachten van een varken , zoals dat vroeger in Limburg op.


Tungelroy (gemeente Weert) en in een artikel van Wiel . Dat blijkt uit een undercoverreportage van . Onze metalen slachtmerken zijn eenvoudig te bevestigen met een speciale . Zo tonen zij door middel van filmpjes hoe het slachtproces van varkens verloopt in Duitsland. Niet alleen verbeterde Vion afgelopen jaren zijn . Verdoven van varkens voor de slacht gaat veelal met CO2. Dat is gruwelijk, maar mede dankzij Eyes on Animals wordt gezocht naar .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts