donderdag 31 januari 2019

Archeologisch onderzoek omgevingsvergunning

Omgevingsvergunning en archeologisch onderzoek. Als u voor uw bouwplan een omgevingsvergunning dient aan te vragen, kunt u met archeologie te maken. Wanneer ben je verplicht een archeologisch vooronderzoek uit te voeren? Archeologisch onderzoek in Oostrum.


In het bestemmingsplan of in een erfgoedverordening is geregeld welke voorschriften er aan een omgevingsvergunning.

Dit stappenplan laat zien hoe een gemeente archeologie een plek kan geven in omgevingsvergunningprocedures. Bij de aanvraag van een omgevingsvergunning is het aan de gemeente om vast. Als dat niet het geval is, kunt u archeologisch onderzoek ook als voorwaarde . Wie betaalt de kosten van archeologisch onderzoek of advies? Kosten voor archeologisch onderzoek dat in het kader van een aanvraag van een vergunning.


U vraagt een omgevingsvergunning aan bij het Loket Bouwen en Wonen. Ben ik verplicht om archeologisch onderzoek te laten uitvoeren?

Wie zonder vergunning toch start met bodemverstorende activiteiten is strafbaar op grond . Als aanvrager van een omgevingsvergunning kunt u er dus mee te maken krijgen. Om te achterhalen of u een archeologisch traject moet ingaan, raadpleegt u . Om dat te voorkomen bepaalt het bestemmingsplan wanneer archeologisch onderzoek verplicht is voor een omgevingsvergunning. Als het gaat om een omgevingsvergunning voor het gebruiken van gronden of.


Dan bent u wettelijk verplicht tot archeologisch onderzoek. In de gemeente Leeuwarden is veel cultuurhistorisch- en archeologisch erfgoed. Zoals gezegd is geen aanlegvergunning vereist voor het realiseren van. U hebt een archeologievergunning nodig in de groene, gele en rode. Voordat u een vergunning kunt krijgen, zult u via archeologisch onderzoek moeten aantonen . De kosten van archeologisch onderzoek variĆ«ren sterk.


In sommige gevallen zal blijken dat er geen archeologisch onderzoek nodig is. Om een vergunning te krijgen, laat de aanvrager de archeologische waarde van het terrein bepalen door een onderzoek. Dit begint met een plantoets door de . De resultaten van archeologisch onderzoek hebben nieuwe kennis gegenereerd over de prehistorie .

Heeft u een omgevingsvergunning nodig, mail uw plannen dan eerst naar. De gemeente vertelt u of archeologisch onderzoek nodig is en adviseert in . Om archeologisch erfgoed te beschermen, kan bij een vergunningsaanvraag een waardestellend. Vraagt u een omgevingsvergunning aan? Dan krijgt u te maken met archeologie!


De verschillende fasen binnen het . Als u graafwerkzaamheden uitvoert dieper dan centimeter komt u in aanraking met archeologie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts