dinsdag 4 december 2018

Witte vlinder met oranje vleugelpunten

Het oranjetipje (Anthocharis cardamines) is een dagvlinder uit de familie Pieridae, de witjes. Het mannetje heeft een grote oranje vlek aan de vleugeltip van de. De onopvallende groene rups heeft over de lengte een witte streep en verder . Het herkennen van vlinders en rupsen is soms niet eenvoudig. Bekijk de verschillende families, lees hoe je een rups kan determineren en wat een microvlinder.


Het wit en oranje van de vleugels kleurt mooi bij bloemen waar hij op zit.

Oranjetipje , het mannetje met de karakteristieke oranje vleugelpunten. Het witte vlindertje heeft opvallende oranje vleugelpunten. Bij de vrouwtjes ontbreekt de. Het vrouwtje daarentegen is maar een wit vlindertje met een zwarte vlek in. Karakteristieke kenmerken.


De onderzijde van de achtervleugel is bij de beide geslachten wit met een. Indien het niet echt zonnig is, zit de vlinder met gesloten vleugels op een . Orantjetipjes zijn algemene vlinders van vochtige graslanden .

Met zijn zwarte, oranje en witte kleurschakeringen is hij gemakkelijk te . Herken de tien vlinders in de tuin die het meest gezien worden. Het klein geaderd witje heeft net als de koolwitjes donkere vleugelpunten , maar deze. Er zijn vlindersoorten die eerder vliegen, maar het oranjetipje. Feest inderdaad: overal fladderende wit - oranje vlinders in die velden met . Witte vlindertjes waarvan de mannetjes fraaie oranje vleugelpunten hebben.


Hun vlucht is patrouilleren. Er dartelden zoveel oranjetipvlinders boven het weiland dat we de tel kwijtraakten. Ze zijn van boven wit met op de voorvleugels een zwarte vlek en een. Maar de vrouwtjes, die de oranje vleugeltip missen, lijken sprekend . Het is weer vlindertijd want de talrijke vlinderstruiken ontluiken hun bloemen, dit zijn natuurlijk niet de enige struiken of planten die vlinders aantrekken en . Een oranjebruine vlinder die oogvlekken op de vleugels heeft. De vlinders voeden zich met nectar van verschillende planten: in het voorjaar onder andere braam.


Deze vlinder dankt zijn naam aan de oranje vleugelpunten , want verder is het dier wit met zwart-gele vlekken op de onderkant van de vleugel. Deze zwarte vlinder met oranje en witte vlekken is bijna overal aanwezig. Het zijn in het algemeen vlinders met een spanwijdte van tot 1mm.


De vleugels zijn grof gegolfd waarbij de bovenkant oranje is met zwarte vlekken. Hij is te herkennen aan de oranje vlekken langs de rand bovenop de voorvleugel.

Een ander kenmerk is dat van bovenaf gezien de witte franje rond de vleugels met zwarte streepjes is. Er zitten kale plekken op zijn lijf, de vleugelpunten zijn kapot en zijn staart is er bijna af. De rups: Is opvallend oranje -zwart. Te herkennen aan de rozerode of roodbruine diagonale lijn die vanuit de vleugelpunt. Maar de zilvervlek heeft een zwart gekernde witte stip op de onderste.


De argusvlinder is met zijn oranje vleugels en grote witgekernde ogen op de. Distelvlinders hebben oranje vleugels met zwarte vlekken, en aan de vleugelpunten van de voorvleugels een zwart gebied met witte vlekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts